Vloercoating: info & prijzen coatings

 

Wat is een vloercoating

Een vloercoating is een beschermende laag die een bestaande vloer of ondervloer bedekt. Deze laag kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken, waaronder beton, hout en metaal. Vloercoatings zijn er in vele vormen en soorten, zoals epoxy vloercoating, coatings op acrylbasis en polyurethaan vloercoatings. Elk type heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen.

Als u op zoek bent naar een alternatief voor gietvloeren of nieuwe vloeren, bestaat vloer coating als optie. Vloerverf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat u uw ruimte kunt aanpassen aan uw smaak. Het kan ook worden gebruikt om het onderliggende oppervlak te beschermen tegen slijtage na verloop van tijd.

De voordelen van het gebruik van een coating zijn talrijk – het is kosteneffectief, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het zorgt ook voor een professionele afwerking die de uitstraling van elke ruimte verbetert. Het mooiste is dat er geen speciaal gereedschap of expertise nodig is om het aan te brengen, dus iedereen kan het zelf doen met minimale inspanning.

In het algemeen bieden vloer coatings een uitstekende oplossing voor wie het uiterlijk van een nieuwe vloer wil hebben zonder de hoge kosten die ermee gepaard gaan. Ze zorgen voor een aantrekkelijke afwerking terwijl het bestaande oppervlak eronder wordt beschermd en bieden een economisch alternatief voor gietvloeren. Met al deze voordelen samen is het geen wonder dat vloercoatings tegenwoordig steeds populairder worden! Een hoogwaardige coating aanbrengen is meestal makkelijker dan het voorbereidend werk. Het is soms eenvoudig aan te brengen, maar het voorbereidende werken zijn het belangrijkste gedeelte. Met ASW Benelux bent u verzekerd van een juiste uitvoering. Een deskundig advies is hier zeker nodig. Neem gerust contact voor een offerte.

 

Waarom kiezen voor vloercoating?

Aanbrengen van een vloercoating is een geweldige keuze voor veel huiseigenaren en bedrijven die het uiterlijk van hun huidige vloer willen opwaarderen of een nieuwe vloer willen creëren. Door een vloercoating aanbrengen kunt u uw vloer in een handomdraai transformeren! Vloer verf zorgt voor een matte, satijn, hoogglans of transparante afwerking. Ook biedt het een extra bescherming tegen slijtage. Als u een ongelijk oppervlak hebt, kunt u bovendien een schraaplaag gebruiken, gevolgd door een egalisatielaag om ervoor te zorgen dat het oppervlak egaal is voordat u de coating aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat uw nieuwe vloer er geweldig uitziet en jarenlang meegaat.

Vloercoating is de perfecte manier om uw kamer een nieuwe look te geven zonder dat u uw hele bestaande vloer hoeft te slopen. Het egaliseren van een vloer met de juiste producten en het aanbrengen van vloercoating is een afwerking die jaren mee gaat. De egalisatielaag die oneffenheden weg werkt is wel belangrijk. Een nieuwe uitstraling geven kan enkel bekomen worden door de juiste stappen te volgen.

Bij ASW Benelux heeft u minstens 10 jaar garantie op de 2 componenten producten. Je kan bijna alle ral-kleuren kiezen. Bestellen in onze webshop is niet een optie voor zulke werken. Neem contact op met onze klantenservice. Via mail of telefonisch bestel je eenvoudig epoxyvloer coating (met verharder), impregnatie, alle soorten coatingen voor binnen en buiten. Groot voordeel van zulke verven is dat ze kras- en stootvast zijn. Nieuw of bestaande vloer een nieuwe en strakke uitstraling geven is bij dagelijks werk.

 

Hoeveel kost een vloercoating?

De kosten van zulke werken hangen af van het type vloer. Elke coating heeft zijn eigen proces. Betonnen vloer zou men best beschermen tegen vocht en vuil. Het aanbrengen van vloercoating producten vraagt veel ervaring en is enkel door specialisten te gebruiken. Het kleinste foutje dat men maak tijdens het aanbrengen zal later grote problemen geven. Over het algemeen worden de kosten bepaald door de prijs per vierkante meter van de coating. Vloercoatings zijn er in verschillende materialen zoals epoxy, polyurethaan (PU), en meer.

Een vloercoating bestaat uit chemische producten, meeste gevallen zou je een gepaste masker moeten gebruiken. De voordeligste optie is PU vanwege de lagere prijs per vierkante meter. PU is echter niet voor alle toepassingen geschikt en andere duurdere opties kunnen in bepaalde omstandigheden geschikter zijn. Voor een nauwkeurige prijsopgave van vloercoating kunt u het beste contact opnemen met onze offerte dienst. Die u kan adviseren over welk type coating het beste bij uw behoeften past. Zij kunnen u ook voorzien van een nauwkeurige schatting op basis van uw projectvereisten. Prijzen kunnen van 20 € tot 40€ / m² schillen. vb. een vloercoating garage en een vloerverf voor een opslagplaats kan soms verschillen.

Is de vloer wel geschikt voor te schilderen? Of zou men eerst moeten stralen of etsen voor een hechting. Dit bepaald allemaal de prijs. Wenst u een exacte prijs? Neem dan contact met onze offerte afdeling. Dit kan via de contact formulier. Heeft u vragen over het aanbrengen kan u gerust advies vragen.

 

Wanneer kies je voor het coaten van je vloer?

Bij het kiezen van de juiste vloer afwerking voor uw huis of bedrijf is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen, zoals het type vloer, het gewenste beschermingsniveau en de kosten. Afhankelijk van het type vloer kunt u kiezen voor een beton- of gietvloercoating. Betoncoatings zijn voordeliger dan gietvloercoatings en bieden een beschermende laag tegen vuil, stof en vocht. Als u een bestaande vloer heeft die moet worden gerepareerd, kan een nieuwe coating nodig zijn voor een optimaal resultaat.

Als u echter een nieuwe vloer installeert, kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een gietvloercoating, omdat deze de meest duurzame bescherming biedt. Het is belangrijk op te merken dat een goede voorbereiding voorafgaand aan het aanbrengen van een coating essentieel is voor een optimaal resultaat en langdurige prestaties.

 

Vloercoating prijs berekenen: welke factoren hebben invloed op de prijs?

Bij het berekenen van de prijs van een vloercoating, zijn er veel factoren te overwegen, zoals het gebied dat moet worden bedekt en het type van de ondervloer zal worden toegepast op. Onze epoxy vloercoatings zijn er in verschillende stijlen en afwerkingen, van standaard slijtvaste coatings tot speciale decoratieve afwerkingen. Afhankelijk van het type epoxy vloercoating dat u kiest, kan de prijs sterk variëren. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een glanzende afwerking of een anti-slip oppervlak, moet u wellicht meer geld uitgeven dan wanneer u gewoon een basis blanke coating aanbrengt.

Daarom is het belangrijk om de kosten te berekenen voordat u aan uw project begint. U kunt het beste wat onderzoek doen naar verschillende soorten vloercoatings en bepalen welke het beste past bij uw behoeften en budget voordat u een definitieve beslissing neemt.

 

Vloercoating voorbereiding: hoe wordt de ondergrond voorbereid?

Bij het voorbereiden van de ondergrond voor een vloercoating is het belangrijk om de bestaande vloer of ondervloer goed voor te bereiden. Met oneffenheden en andere onvolkomenheden in de huidige vloer moet rekening worden gehouden bij de planning voor het aanbrengen van epoxy verf. Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat alle oneffenheden worden opgevuld en afgedicht voordat de nieuwe coating wordt aangebracht. Bovendien moet elke bestaande vloer worden gestript en grondig gereinigd vooraf aan een gladde basis voor de nieuwe afwerking te garanderen.

Het oppervlak moet ook worden gecontroleerd op vochtigheid, omdat vocht de hechting van nieuw aangebrachte coatings kan beïnvloeden. Ten slotte is het belangrijk om primer aan te brengen om eventuele gaten of scheuren te dichten, zodat een optimale basis voor de coating wordt gelegd. Met de juiste voorbereiding en verzorging zal uw nieuwe vloer er zo goed als nieuw uitzien! Kort samengevat is kan je niet direct aan de slag met de gekozen verf. Vloer volledig opruwwen, schuren, reinigen daar beginnen de werken.

Vloer coaten is voor het laatste. Zo staat uw vloer weer klaar voor de volgende stappen. Egaliseren is de volgende stap. Vervolgens wordt onze vloercoating eerst voorzien van een primer. Deze primer is een hechtinglaag en vult ook kleine oneffenheden. Dit beschermt de vloer ook voor hechting problemen te voorkomen. Alles moet binnenuit beschermd worden voor een kwalitatief afwerking. Op deze manier kan de vloercoating eenvoudig aangebracht worden. Omdat men een egale afwerking heeft voorbereid zal de vloer snel afgewerkt kunnen worden. Een ruwe afwerking is meestal moeilijker te rollen of spuiten. Snelle levering kan enkel bij een goede voorbereiding.

 

Wanneer kiest u voor het coaten van een bestaande vloer?

Wanneer moet worden besloten wanneer een bestaande vloer moet worden gecoat, moet met veel factoren rekening worden gehouden. Als de huidige vloer in goede staat is en slechts een paar kleine reparaties nodig heeft, kan het coaten van de vloer de voordeligste keuze zijn. Als uw bestaande vloer echter tekenen van slijtage vertoont of beschadigd is, dan kan vervanging door een nieuwe gietvloer de betere optie zijn. Bij het coaten van een bestaande vloer wordt een beschermende laag over het huidige vloermateriaal aangebracht, die bescherming biedt tegen krassen en slijtage en die het schoonmaken vergemakkelijkt.

De belangrijkste factor bij de keuze om een bestaande vloer al dan niet te coaten is ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd en dat eventuele scheuren of gaten zijn gedicht voordat een coating wordt aangebracht. Bovendien is het belangrijk dat het oppervlak schoon en droog is voordat een coating wordt aangebracht, zodat deze goed hecht. Vloer vrij van stof ben je al voor een groot deel gerust van een goede hechting. Hechtingsproblemen vindt je niet alleen bij bestaande vloeren, dit komt ook voor bij nieuwe vloeren.

Opruwen, ontvetten en de juiste producten aanbrengen is de oplossing. één maal vloer aangebracht met de juiste producten zal dit minstens 10 à 15 jaar mee gaan. (zonder hechtingsproblemen). Ook de dikte van de lagen coating is belangrijk. Juiste laagdikte en het respecteren van alle technische zaken zal het levensduur enkel maar verlengen.

 

Vloercoating toepassingen

Deze verven toepassingen zijn een geweldige manier om uw vloeren een extra laag van bescherming te geven. Deze afwerking is een speciaal soort coating die wordt aangebracht op bestaande vloeren in magazijnen, werkplaatsen en andere ruimtes. Een gecoate vloer is beter bestand tegen vet en stof en maakt hem ook beter waterdicht. Het helpt ook de ondervloer te beschermen. Vloercoatingen van hoge kwaliteit zijn ontworpen voor industrieel gebruik, zodat ze bestand zijn tegen zwaar voetverkeer en de slijtage die gepaard gaat met het transport van materialen door een magazijn of werkplaats. Bovendien zorgen ze voor een glad oppervlak dat de opbouw van statische elektriciteit vermindert en het gemakkelijker maakt om gemorste vloeistoffen op te ruimen zonder resten of strepen achter te laten. Vloercoatingen zijn een uitstekende manier om uw vloeren te beschermen tegen dagelijkse slijtage en ze er beter te laten uitzien dan voorheen!

Bij een garagevloer moet men vb zien dat het geschikt is voor zware zepen, baterijzuur, benzine, … Vloer te coaten kan best door een Professioneel bedrijf laten doen. één maal de ruimte is gevuld is het terug verven een zeer moeilijke en dure zaak. Een vloer coating is verkrijgbaar bij de meeste professionele groothandels.

En vloercoating is verkrijgbaar via de contact formulier. Vloercoating kopen is ook mogelijk voor een particulier, maar het voorbereidend werk is 80 % van de werken. Neem gerust contact voor een verzorgde en kwaliteit afwerking. Samenwerking met onze mensen zal u jaren lang laten genieten van uw vloer. Met 10 jaar garantie!

 

Vloercoating voor een industriële vloer

Een Sealer verf voor een industriële vloer is een geweldige manier om de ondervloer te beschermen en de levensduur ervan te behouden. De meest gebruikte producten zijn PPG Producten en Caparol producten. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de vloer eerst voor te bereiden. Dit kan het gebruik van een primer, reiniging chemicaliën, en andere maatregelen om ervoor te zorgen dat de vloer goed is voorbereid voor een succesvolle vloer coating toepassing.

Epoxy verf is een uitstekende keuze voor magazijnen, garages, en andere industriële ruimtes vanwege de duurzaamheid en het vermogen om stoten en slijtage te weerstaan. Voor een effectieve vloercoating toepassing, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondervloer goed is voorbereid voorafgaand aan het aanbrengen van epoxy of een ander type industriële vloer coating. Dit zorgt ervoor dat het eindresultaat er mooi uitziet en langer meegaat. Met de juiste voorbereiding en toepassingstechnieken kunt u ervoor zorgen dat uw industriële vloer goed wordt gecoat en beschermd tegen dagelijkse slijtage.

 

Vloercoating

Verschil met een gietvloer

Een gietvloer is een type vloer dat ontstaat door het storten van beton, meestal over een bestaande ondervloer. Dit geeft een strakke, gelijkmatige uitstraling en maakt hem bestand tegen zware mechanische belastingen. Bovendien wordt dit type vloer vaak gecoat met extra materialen zoals epoxy of polyurethaan om hem vloeistofdicht en slijtvast te maken. De coating helpt oneffenheden in het oppervlak op te vullen en beschermt het onderliggende beton tegen schade. Gietvloeren zijn ideaal voor ruimten die zwaar mechanisch worden belast, zoals fabrieken en magazijnen, omdat ze ongelooflijk duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. Ze bieden ook een strakke look die de esthetiek van elke ruimte kan verbeteren.

Verschil tussen vloercoatings en impregneren

Impregneren en vloercoating zijn twee verschillende methoden om een vloer te beschermen tegen vuil, vocht en andere stoffen. Impregneren is een proces waarbij een impregneermiddel in het oppervlak wordt gebracht om een vloeistofdichte barrière te vormen. Dit impregneermiddel wordt gewoonlijk met een roller of kwast aangebracht en vormt een onzichtbare laag aan de binnenkant van het beschermde gebied. Bij vloercoating daarentegen wordt op het gehele vloeroppervlak een afsluitende of beschermende laag aangebracht.

Dit type coating kan zowel transparant als gekleurd zijn en biedt meer algemene bescherming dan alleen impregneren. Ook worden eventuele scheuren of oneffenheden in de vloer opgevuld en krijgt het oppervlak een gelijkmatiger aanzien. Beide processen zijn effectief om te voorkomen dat vuil en vocht de vloer beschadigen, maar vloercoating biedt een completere bescherming omdat het hele oppervlak wordt bedekt.

 

Offerte vloercoating bij ASW Benelux

Met ASW Benelux bent u verzekerd van een juiste uitvoering. Een deskundig advies is hier zeker nodig. Neem gerust contact voor een vrijblijvend prijsofferte.