Veel Gestelde Vragen – Kaleien

 

1) Welke ondergronden zijn geschikt voor kalei?

Het oppervlak moet een homogene, minerale en absorberende ondergrond zijn, zonder stof en vet. Bij een niet homogene ondergrond kunnen er kleurverschillen ontstaan door een verschil in absorptie.
Bijna alle bakstenen gevels kan je laten kaleien. Gevel laten kaleien is een zeer duurzaam systeem. Je hebt wel een bloot baksteen nodig. Bij gevels waar de spouwmuur wordt opgespoten met isolatie mag het zeker niet geschilderd worden. Als je uw spouwmuur wilt isoleren is kalei de enige en beste oplossing die dampopen is.
Beste manier om je gevel aan te pakken is eerst te starten met reinigen. Gevel schoon afwerken begint bij een schoonmaak proces. Alle gevels worden bij ons gereinigd met stoom.
Nieuwbouw of renovatie maakt niet uit. Het reinigen gebeurt altijd zuiver water. Tijdens het afspoelen worden oude verflagen, verschillende lagen die een slechte hechting hebben verwijderd.
Zo zijn we van jouw gevel ook zeker dat het stof en vetvrij is. Bescherming van je gevel begint met een grondige reiniging. Prijzen voor te reinigen per vierkante meter soms moeilijk te bepalen.
Vraag vrijblijvend prijsvoorstellen en advies. 

 

2) Kaleien of cementeren?

Kaleien en cementeren zijn twee belangrijke bouwprocessen om de buitenkant van een gebouw te beschermen tegen waterschade. Met kit wordt een flexibel materiaal zoals siliconen of acryl gebruikt om kleine openingen op te vullen rond ramen, deurkozijnen en andere plaatsen waar lucht en water kunnen binnendringen. Dit creëert een waterdichte afdichting die helpt om vocht weg te houden van het interieur van een gebouw. Cementeren is het aanbrengen van een dikkere coating zoals kalei over grote delen van de gevel buiten.

Kalei is speciaal samengesteld voor buitengebruik en biedt langdurige bescherming tegen weersinvloeden. Met de juiste installatie kan het vele jaren meegaan zonder te moeten worden vervangen. Zowel kaleien als cementeren zijn nuttige technieken die de levensduur van elke structuur helpen garanderen door waterschade door blootstelling aan de elementen te voorkomen.

Ontvang een vrijblijvend offerte binnen de week. Klik hier

 

3) Zelf kaleien of vakman inschakelen?

Als u uw huis op zijn best wilt houden, is kaleien een belangrijk onderdeel van je gevel. Kaleien kan een geweldige manier zijn om geld te besparen. Het is zeker aangeraden en verstandig om een professional in te huren. Gevel te kaleien is een team werk.

Een kaleien gevel en een geschilderde gevel is niet het zelfde. Ook de uitvoering is anders. Kaleien van een gevel is veel moeilijker tegenover schilderen.

Je hebt minstens 3 vakmannen nodig tijdens het aanbrengen van de kalei. Een authentieke uitstraling is te bekomen door verschillende zaken juist te doen. Een simpel laagje kalei tegen de gevel smeren zal het niet maken. Kaleilaag moet eerst horizontaal, nadien wordt er gecontroleerd dat alle gaten en barsten dicht zijn. Vervolgens wordt de zelfde techniek toegepast bij de gevel voor een mooie afwerking. Als afwerking wordt het terug nat gemaakt en mooi afgewerkt met blokwasten. Het laten kaleien van je gevel is meer geschikt voor een team van vakmannen. Met voldoende mankracht zorgt ervoor dat de gevel egaal wordt afgewerkt. Ook het polieren met een spons is een optie voor aftewerken.

De professionals hebben de kennis en ervaring om precies te weten wat er moet gebeuren bij het kaleien van de gevel.

Bij ASW Benelux worden er geen prijs per vierkante meter gegeven. Prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 maanden geldig zijn makkelijk te verkrijgen via ons offerteformulier.

Het inhuren van een professional voor deze klus neemt ook elke zorg of verplichting van u weg; u hoeft zich geen zorgen te maken over het raden hoeveel materiaal en tijd er nodig is voor de klus, omdat ze aangepaste offertes voor het project zullen geven. U kunt zelfs vrijblijvende offertes van professionals krijgen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste prijs krijgt voor buitenmuur kaleidiensten. Het inhuren van een professional kan meer kosten aan de voorkant, maar het kan u tijd en geld besparen op de lange termijn door ervoor te zorgen dat uw gevel goed is afgedicht en beschermd tegen ongunstige weersomstandigheden.

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker. Bij ASW Benelux bent u zeker in goede handen. Verzeker jezelf van een correcte beslissing.

 

4) Muur kaleien: waarom?

Kaleien is een oude techniek dat werd gebruik voor de Romeinen. De stevige voegen werden gemaakt met een kalk mortel. Na jaren is dit geëvolueerd naar de moderne kalei die we nu kennen. Met veel verbeterde eigenschappen. Hoofd ingrediënt is Calciumhydroxide ( gebluste kalk in poedervorm ).

Men zegt wel eens witten van de muren of blokkwast op de muur en klaar. Voor men kalei op de gevel begint te smeren zou je eerst moeten weten waarom je het gaat laten doen. Kaleien is een beschermingssysteem voor bakstenen gevels, zodat het vocht niet meteen in uw gevelsteen kan dringen. Het is ook systeem dat je buitenmuur bovendien dampopen houdt. Ook moderne woningen worden gekaleid omdat het een zeer duurzaam systeem is. Kies de juiste gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een periode van 15 jaar zonder enige kosten aan de gevel.

Deze natuurlijke mortel wordt ook toegepast bij gevels waar men slechte voegen of versleten bakstenen heeft. Geef een buitenmuur de look die perfect past. Kiezen voor kaleien is een slimme en duurzaam oplossing. Bij alles heb je voordelen en nadelen. Als men een nadeel moet vertellen van kalei is dat het er nooit meer afgaat. (enkel door te stralen).

Kaleien gebeurt één maal en het onderhoud er van is meestal wanneer de klant de kleur beu is. Met een kleine reinigingsbeurt is uw gevel weer proper.
Een crepi gevel te laten kalei is ook voor de meeste klanten een goede oplossing. Vult alles op en blijft langer proper. Met een authentieke look.
Bij ASW Benelux heeft u offertes op maat. Prijs voor het kaleien kan u makkelijk bekomen via deze link.

Bovendien houdt het uw gevel dampdoorlatend en beschermt het zo tegen door de wind veroorzaakte regen of sneeuw. Kaleien is niet alleen een goede manier om uw gevel te beschermen tegen weersschade, maar het is ook milieuvriendelijk en duurzaam omdat het voorkomt dat er water in het gebouw komt, terwijl de muur toch kan ademen. Het is jouw woning dus ook jouw gezondheid die op het spel staat. Dampopen woningen hebben veel minder problemen met vocht binnen de muren.

Een gevel wilt ademen en als het niet kan gaat het vocht ofwel naar binnen of het gaat naar buiten verdampen door de verflagen. Waardoor je afbladering van verf heeft. Met kalei verdampt alles naar buiten zonder enige barst of afbladering. Vocht dat in de baksteen zit wordt meteen uit het kaleimengsel geabsorbeerd.

Het kaleien van buitenmuren biedt ook een aantal voordelen op het gebied van isolatie, waardoor uw huis in de wintermaanden warmer en in de zomermaanden koeler blijft. Bovendien voorkomt kaleien luchtinfiltratie, wat kan helpen om de energiekosten te verlagen.

Gemiddelde prijs per m² is moeilijk om te delen. Meestal liggen de prijzen tussen de 35 € en 55 €. Bij ASW Benelux heeft u een vaste prijs. Van A tot Z alles inbegrepen zonder nadien meerprijzen voor voegwerk of andere zaken. Alles wordt vooraf transparant besproken.

Voor het reinigen staat op het web dat gemiddelde prijs van €6 à €8 ligt. Dit is geen juiste informatie. €6 à €8 per m² is dan zonder transport of steigers berekend. het meest veilige manier voor de klant en bedrijf is een vaste prijs met alle details in de offerte. Gevel van je woning hoeft geen discuteer platform te worden. Garandeer jezelf van een correcte uitvoering.

Uw offerte en advies (van maximaal 3 maanden ) geldig is makkelijk te bekomen via ons offerteformulier. Ontvang je vrijblijvend. prijsvoorstellen (offerte).
Over heel Vlaanderen is een team actief in jouw buurt.

 

5) In welke kleuren kan je een gevel kaleien?

Het kaleien van gevels is een populaire manier om een huis of gebouw een moderne uitstraling te geven. De kleuren die worden gebruikt voor het witten kunnen sterk variëren, afhankelijk van het gewenste effect. Je hebt ook kalk in poedervorm waar je pigment in kan kappen. Dit is de ouderwetse techniek voor een kleur te bekomen. U kunt bijvoorbeeld tinten wit, beige en lichtgrijs gebruiken voor een subtiele uitstraling of kiezen voor fellere kleuren zoals blauw en geel voor een meer in het oog springende uitstraling. Bij ASW benelux worden bijna alle gevels voorzien van een extra beschermingscoating ( in de gewenste kleur ).

Gevel na het kaleien beschermen met een volledig dampopen gevelverf is de beste oplossing om alles proper te houden.

Dit heeft een klein prijs verschil maar heeft enkel maar voordelen. Gevel kaleien kun je afwerken zonder vlekken. Na de coating zal uw gevel of muur volledig egaal zijn. Met een garantie op kleurvastheid. Omdat het helpt om de gevels te beschermen tegen waterschade terwijl ook het verstrekken van een schone afwerking. Een correcte uitvoering van de werken (met een beschermingscoating op kleur) zal de gevel zelfs na 20 jaar er nog goed uitzien. Voor men de coating op de muur wordt aangebracht worden alle raam kanten een primer voorzien en vervolgens afgewerkt met een dampopen coating op kleur.

Een beschermd gevel vlak is zeer makkelijk te reinigen. Zonder bescherming is kalei niet te reinigen. Geloof niet wat men allemaal vertelt. Niet beschermd wilt zeggen dat het vuil die er in kruipt niet te reinigen is. Met coating spoel je het zelf af met een hogedrukreiniger.

 

6) Voor- en nadelen van je gevel kaleien?

Uw gevel kaleien is een geweldige manier om hem een frisse, egale uitstraling te geven, maar er zijn zowel voor- als nadelen die u moet overwegen voordat u daartoe besluit. Het eerste voordeel is dat breeuwen de gevel kan helpen beschermen tegen waterschade door eventuele scheuren of oneffenheden op te vullen. Het helpt ook om de binnenmuur te isoleren, waardoor het meer energie-efficiënt op de lange termijn.

Aan de andere kant, sommige van de nadelen zijn dat het misschien niet sterk genoeg als uw gevel is gemaakt van dunne kalkpleister of blokkwast, en kan een extra laag kalk nodig zijn voor een grotere duurzaamheid. Bovendien kan kaleien, indien niet goed uitgevoerd, leiden tot verdere oneffenheden en resulteren in een lelijke afwerking. Met een goede voorbereiding en uitvoering kan het kaleien van uw gevel echter een geweldige manier zijn om hem er weer als nieuw uit te laten zien.

 

7) Kan ik op geverfde gevels kaleien?

Kan ik op geverfde gevels kaleien? Het antwoord is ja. Kaleien is een manier om je huis of ander gebouw een mooie en unieke uitstraling te geven. Het is een veelzijdige techniek die kan worden toegepast op bijna elke ondergrond. Of je nu werkt met stucwerk, beton of geverfd oppervlak, kaleien kan in alle situaties worden toegepast. Bovendien zorgt het voor extra bescherming tegen weersinvloeden zoals regen en vorst. De techniek bestaat uit het aanbrengen van kleine stenen of tegels in verschillende patronen en kleuren op de muur, waardoor er een decoratief effect ontstaat. Als je goed voorbereid bent en de juiste materialen gebruikt, is er geen reden waarom je niet op geverfde gevels kunt kaleien. Met vloeiende bewegingen wordt met blokborstel aangebracht op geschilderde ondergronden. Nu komt de maar. Wat wij zeker niet doen is gevelverf met wat rivierzand gebruiken. Met als voorwaarde dat de spouwmuur niet geïsoleerd is.

Om geen vochtproblemen te hebben wordt dit vooraf onderzocht en besproken.

 

8) Kan ik op oude gerecupereerde bakstenen kaleien?

Kan ik oude gerecupereerde bakstenen kaleien? Ja, dat kan. Oude bakstenen kunnen worden gecombineerd met nieuwe stenen om een prachtig patroon te creëren dat uniek is voor elke woning. Er moet rekening worden gehouden met de verschillende afmetingen en vormen van de stenen om zeker te zijn dat het patroon er natuurlijk uitziet. Er kunnen verschillende texturen toegevoegd worden aan het patroon door sommige stenen te bewerken, zoals ze polijsten of schuren. Kaleien is echt eenvoudig als je de juiste materialen en tools hebt, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je begint met het project.

 

9) Is kalei waterdicht?

Kalei is een materiaal dat vaak wordt gebruikt voor het maken van kleding, tassen en andere producten. Veel mensen vragen zich af of dit materiaal waterdicht is. Het antwoord is ja! Kalei is een relatief duurzaam materiaal dat bestand is tegen water en weersomstandigheden. Hoewel het niet ontworpen is om in natte omgevingen te gebruiken, kan het wel een goede bescherming bieden tegen lichte regendruppels en zelfs wat vochtige grond. Kalei-kledingstukken zullen ook niet vervormd raken wanneer ze in contact komen met water. Als je op zoek bent naar een material dat sterk, licht en waterbestendig is, dan kan kalei de perfecte optie zijn!

 

10) Is kaleien onderhoudsvriendelijk?

Kaleien is zeer onderhoudsvriendelijk. Het vereist geen speciale schoonmaakmiddelen, maar alleen regelmatig stofzuigen met een zachte borstel of stofzuigermondstuk. Bovendien heeft kaleien een relatief lange levensduur. Kaleien is ook waterbestendig en kleurecht, wat betekent dat het niet verkleurt als het wordt blootgesteld aan water. Als er toch schade optreedt, is dit meestal gemakkelijk te repareren door middel van lijm of andere geschikte reparatieproducten. Ook is kaleien bestand tegen dagelijks gebruik en slijtvast, waardoor het langer meegaat dan andere gevel systemen. Kortom, kaleien is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een duurzaam, onderhoudsvriendelijk product met een herkenbare look.

 

11) Kaleien om de hoeveel jaar?

Kaleien om de hoeveel jaar is een veel gestelde vraag. Een gevel gekaleid met een beschermingscoating minstens beschermd voor 15 jaar.
Wij hebben gevels waar we 18 jaar geleden afgewerkt hebben en ze staan er nog proper zonder barsten en afbladering.

 

12) Is kaleien isolerend?

Kaleien isoleert warmte goed. Het heeft een hoge isolatiewaarde en voorkomt dat warmte ontsnapt door de muren, ramen of daken van een gebouw. Kaleien kan worden toegepast bij verschillende soorten bouwwerken zoals woningen, fabrieken en bedrijfsruimtes. Het helpt om de temperatuur in het gebouw te regelen en vermindert het energieverbruik. Bovendien werkt kaleien ook geluidsisolerend, waardoor geluid in het gebouw beter wordt geabsorbeerd. Kaleien is dus zeker een goede keuze voor isolatie van uw gebouwen.

 

13) Is kaleien duurder dan schilderen?

Kaleien is duurder dan schilderen, omdat het meer tijd, moeite en materialen kost om het te doen. Het proces van kaleien vereist dat de oude verf wordt verwijderd en dat er een grondlaag wordt aangebracht voordat de nieuwe verf wordt toegepast. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met het soort materiaal waarmee gekaleid moet worden. Bovendien is er meer expertise nodig om dit goed te doen, wat betekent dat iemand die kaleien uitvoert vaak meer geld vraagt dan iemand die schildert. Al met al is kaleien duurder dan schilderen vanwege de extra stappen die nodig zijn om het goed te doen.

 

14) Kan je kaleien op gyproc?

Ja, dat kan absoluut. Gyproc is een van de meest geschikte materialen voor het plaatsen van kaleien. Het voordeel van gyproc is dat het solide en duurzaam is en bovendien makkelijk te verwerken. Dit maakt het ideaal om kaleien op te bevestigen, omdat het geen extra ondersteuning nodig heeft. Bovendien zal gyproc er ook na vele jaren nog net zo uitzien als toen je de kaleien erop plaatste. Om ervoor te zorgen dat de kaalplaten goed blijven vastzitten, moet je wel eerst wat lijm of kit gebruiken voordat je ze op de gyproc plaat vastmaakt. Als je dit doet, kun je er zeker van zijn dat je jarenlang plezier hebt van je kaleien op gyproc!