KALEIWERKEN – KALEIEN VAN GEVELS

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek dat we met een blokkwast of machinaal aanbrengen. Wij hebben een gespecialiseerd team met een passie voor kaleien, want om het beste van het beste te leveren moet je de job graag doen.

Belangrijk om te weten:
Wordt uw spouwmuur geïsoleerd? Dan raden wij u aan om met uw gevel zeker NIET te laten schilderen met een gesloten verfsysteem. Geïsoleerde gevels kunnen enkel afgewerkt worden met volledig dampopen systemen. Er zijn ademende verfsystemen op de markt. Het meest ademende systeem is kalei. Kalei aanbrengen met een wormpomp is meer rendement, betere kwaliteit en scherpe prijzen!

Wij beschikken over de beste wormpompen (Putzmeister). Deze toestellen worden gebruikt op grote oppervlakken. Door gebruik te maken van zulke toestellen bieden wij zéér scherpe prijzen. Kwalitatief zijn de werken ook beter. Alle ondergronden worden na het aanbrengen met de wormpomp afgewerkt met blokkwasten. Afwerking kan zowel in dikke, dunne, grove of fijne structuur.

 

 

U hoeft bij bestelling GEEN VOORSCHOT te betalen!

 

 

 

Natuurlijke gevel kaleien voor een tijdloze uitstraling. Ontdek onze hoogwaardige kalei-techniek en laat uw gevel stralen als nooit tevoren.
Krijg nu een gratis offerte en geef uw huis een opknapbeurt waar u jarenlang van zult genieten!

 

 

 

HOE GAAN WE TE WERK?

1. Stelling wordt geplaatst door onze eigen stellingafdeling (aanvraag van vergunningen tot keuring van de stelling wordt allemaal door ASW Benelux geregeld)

2. Gevels worden met warm water en aangepaste druk gereinigd

3. Afplakken en afdekken van alle deuren en ramen

4. Waar nodig bijwerken van de voegen en te herstellen delen

5. Aanbrengen van de kalei (manueel en/of machinaal)

6. Gevel kan zowel in grove als zeer fijne structuur afgewerkt worden

7. Kalei zelf kan afgewerkt worden in de gewenste kleur

8. Met deze coating zal uw gevel voor altijd egaal blijven ook bij slagregen

 

Gevel kaleien: Werkwijze & Prijs voor landelijke en moderne woningen

Gevel kaleien is een veel gekozen manier om een woning te verfraaien. Er zijn twee hoofdredenen waarom de mensen hun gevel kaleien. Ten eerste is het een prima manier om het uitzicht van uw huis te verfraaien. Een nieuwe voorgevel kan uw huis een frisse en moderne uitstraling geven. Hiernaast is het ook een goede methode om uw woning beter te beschermen tegen weersinvloeden. Dit komt omdat kaleien voorkomt dat vocht de muren binnen dringt en daar schade veroorzaakt.
Een gevel kleien is niet heel ingewikkeld, maar het is wel van belang om dit op de juiste manier uit te voeren. Daarom is het belangrijk om met een vakman te werken. Er bestaan verschillende soorten kalei die je kan gebruiken, naargelang de stijl die je wil verwezenlijken.
Ook de prijs om je binnenmuren of buitenmuur te laten kaleien is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de omvang van je woning en welk type kalei dat je gebruikt.

 

Meest gestelde vragen – Kaleien

 

Wat is kalei of kaleien?

Kaleien is een traditionele verftechniek waarbij met een blokkwast dunne kalkpleister op de muren worden aangebracht. Kaleien of kaleiwerken wordt gebruikt op zowel voorgevels als binnenmuren. Dit wordt zowel bij nieuwbouw als bij renovaties toegepast. Het is een uitstekende methode om deze van een solide behandeling en afwerking te voorzien. Vanwege de kalk wordt de gevel beter beschermd tegen vocht en andere externe invloeden en dat is nu net wat u wilt bereiken. Bovendien zorgt de kalk ervoor dat oneffenheden niet meer zichtbaar zijn.

 

Kaleien gevel: Waarom?

Gevel kaleien is een belangrijke ingreep om uw buitenmuur te beschermen tegen de weersomstandigheden. Het geeft ook de authenticiteit van landelijke woningen aan uw buitenmuur. Gevel kaleien is een werkwijze waarmee u met een blokkwast een dampscherm op de buitenmuren van uw huis aanbrengt. Dit voorkomt dat vocht in uw huis binnensijpelt en daar schade aanbrengt. Kaleien gevel is ook goed voor de uitstraling en het beschermt uw façade tegen slijtage.

 

Wat is de prijs voor het kaleien van een gevel, buitenmuur of binnenmuur?

Voor u uw gevel laat kaleien, is het belangrijk om te weten om een idee te hebben over de prijs. Wel is het belangrijk om er nu bij stil te staan dat u ook nog extra kosten maakt voor de benodigde materialen zoals bijvoorbeeld borstels.
Het proces van het kaleien van een woning is redelijk intensief, waardoor er werkelijk wat werk bij komt kijken. Daardoor nemen de kosten toe, omdat u ook moet betalen voor de gewerkte uren van de vakmannen.
Het gemakkelijkste is om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor de exacte kostprijs. Klik hier om een offerte aan te vragen.

 

Kaleien hoeveel lagen?

Kalei wordt het beste gelijkmatig, in vloeiende en kruiselingse bewegingen aangebracht. Als eerste horizontaal, dan pas verticaal. Verschillende lagen zijn beter dan één dikke verflaag. De behandeling van de eerste laag dient niet helemaal uitgedroogd te zijn wanneer men de volgende laag aanbrengt.

 

Wat kost kaleien per m2

Kiest u ervoor om te werken met een aannemer gespecialiseerd in kaleien dan zal de prijs afhangen van de oppervlakte van uw gevel of muren. ASW Benelux heeft scherpe prijzen.

Het gemakkelijkste is om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor de exacte kostprijs.