Dakcoating: info & prijzen

 

Wat is een dakcoating?

Een dakcoating is een beschermende laag die op het oppervlak van een dak wordt aangebracht. Zij helpt het dak te beschermen tegen barre weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en wind. Dakcoatings zijn meestal gemaakt van acryl of elastomere materialen die ontworpen zijn om flexibel en waterdicht te zijn. Deze coatings kunnen ook zorgen voor extra isolatie en reflectie, wat helpt om de energiekosten te verlagen door uw huis koeler te houden in de zomer en warmer in de winter. Ze kunnen ook de levensduur van een dak verlengen, waardoor u geld bespaart op reparaties of vervangingskosten in de toekomst. Dakcoatings zijn er in verschillende kleuren en stijlen, zodat u er zeker van kunt zijn dat ze bij de rest van de buitenkant van uw huis passen.

Een dak coaten kan de levensduur makkelijk 10 jaar verlengen. Dak laten behandelen is een noodzakelijke investering om later geen grote kosten te hebben.

Een gekleurde dakcoating is ideaal voor de levensduur van het dak. Met een gekleurde product wordt het dak vb sneller droog en ook minder vuil. Hangt wel van ondergrond af, dat men donker of lichter gaat met de kleuren.

 

Waarvoor dient een dakcoating?

Een dakcoating is een beschermende laag die de buitenkant van uw dakbekleding helpt beschermen tegen slechte weersomstandigheden, mossen en algen en andere elementen. Dakcoatings kunnen de levensduur van uw dak verlengen door een sterke bescherming te bieden tegen schade en het dak schoon te houden door opeenhoping van vuil en puin te voorkomen. Het kan ook helpen voorkomen dat er mossen en algen op het oppervlak groeien, die de dakpannen na verloop van tijd kunnen beschadigen. Dakcoatings zijn een essentieel onderdeel van de bescherming van uw dak tegen barre weersomstandigheden, omdat ze extra bescherming bieden tegen beschadiging of slijtage van uw dakpannen en leien. Ze zijn ook geweldig voor esthetische doeleinden, omdat ze uw huis een heldere en frisse uitstraling kunnen geven. Een dakcoating van goede kwaliteit zorgt ervoor dat uw dak bestand is tegen alle weersomstandigheden en in topconditie blijft. Weerslomstandigheden bepalen de gevoeligheid van uw dak. Donker gekleurde roofing dak is dan gevoeliger tegenover een witte coating op roofing.

Een versleten roofing dak verhelpen door het dak wit te maken is een zeer goede oplossing. Door een witte coating aan te brengen zal de oppervlakte temperatuur 80 % lager liggen. Elk dak wordt altijd geïnspecteerd op zwakke delen en hechting. Oppervlakte van je dak is ook een belangrijk punt om te kiezen voor een dakcoating.

 

Kunnen alle daken een coating krijgen?

Ja, alle daken kunnen worden gecoat. Dakcoating is een geweldige optie voor huiseigenaren die de levensduur van hun dak willen verlengen. Dakcoating werkt als een dunne beschermende laag die de onderliggende dakpannen helpt beschermen tegen schade door het weer en andere slijtage na verloop van tijd. Het werkt ook als een afdichtmiddel tegen vocht, die kan helpen voorkomen dat waterschade optreden. Behalve dat het uw dak beschermt tegen de elementen, kan het ook de algemene esthetiek van uw huis verbeteren, waardoor het er aantrekkelijker uitziet en de waarde ervan stijgt. Het aanbrengen van een coating is relatief eenvoudig en goedkoop in vergelijking met andere soorten dakreparaties of vervanging, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die geld willen besparen op hun dakonderhoudskosten. Vuil of beschadigd dak is meestal optelossen door het aanbrengen van de dakcoating op maat. Aanbrengen van de coating zal de beschadigde dak er weer nieuw uitlaten zien. Dit is een 100 % veilige oplossing voor het waterdicht maken van alle soorten daken. De soorten dakcoating hangt af van de soort ondergrond. De producten voor het coaten worden vooraf samen met de fabrikant bestudeerd en voorgeschreven. Met de nodige testen en stalen. Hellend dak en/of platte daken worden met een beschermende dakcoating afgewerkt. Alle dakcoatingen hebben een garantie van minstens 10 jaar.

 

Hoe wordt dakcoating aangebracht? – Is dakcoating een optie?

Dakcoating is een geweldige manier om uw dak te beschermen en de levensduur ervan te verlengen. Door slechte weersomstandigheden worden dakpannen, steeldeckplaten, roofing daken enz sneller versleten. Ook door de weersomstandigheden worden dakpannen en leien door de micro-organismen op het dak sneller vuil. Wanneer het dak wordt gereinigd (ontmossen van het dak) zal men met stoom alles wegspoelen. De meeste werken hebben voor-en nadelen. Met het kiezen om het dak te behandelen zullen de renovatie kosten voor uw dak minstens 15 jaar uitgesteld worden. Het aanbrengen van dakcoating is relatief eenvoudig, maar moet altijd door een vakman gebeuren. Voordat een coating wordt aangebracht, moet het dak grondig worden gereinigd om ervoor te zorgen dat het oppervlak vrij is van vuil en puin. Dak eerst reinigen is de eerste stap. Zodra het dak goed gereinigd is, kan de eerste laag worden aangebracht met een roller of kwast.

Het is belangrijk dat er twee lagen coating worden aangebracht zodat het product goed hecht aan het oppervlak van de dakbedekking. Nadat beide lagen zijn aangebracht, is het belangrijk het dak te inspecteren op mogelijke problemen zoals luchtbellen of onvolkomenheden. Zodra deze problemen zijn aangepakt en gecorrigeerd, zou uw dak er zo goed als nieuw uit moeten zien! De laatste stap in dit proces is het aanbrengen van nog een laag coating over het hele dak om een langdurig resultaat en volledige bescherming tegen weerselementen zoals regen en zon te garanderen. Coating aanbrengen wordt door de beste machines uitgevoerd. Het correct aanbrengen van dakcoating kan ervoor zorgen dat uw dak er nog jaren goed blijft uitzien!

Uw dak ziet er weer als nieuw uit ! En speciale coating zoals witte dakcoating of waterdichte ellastische coatingen voor metalendaken worden met een team van specialisten aangepakt. De bekomen kwaliteit en werk gaat hangt af van de producten. Eigenschappen van het dak wordt met deze bescherming verlegd. Een coating die extra bescherming bied is zeker geen luxe voor uw dak. één maal dak gecoat ben je gerust voor de komende 15 jaar.

Hoeveel kost het aanbrengen van een dakcoating?

De kosten van dakcoating hangen af van het type coating dat u kiest, de grootte van uw dak en de applicatiemethode. Coaten van een hellend dak of een plat dak te coaten kan verschillende prijzen hebben. Een hellend dak met pannen is tegenover een plat dak moeilijker. Over het algemeen variëren coatings van 30 tot 45 euro per vierkante meter, met extra kosten voor eventuele noodzakelijke reparaties voor het aanbrengen. De prijs zal ook worden beïnvloed door het oppervlak van uw dak; als het ongelijk is of veel oneffenheden heeft, kan het nodig zijn meer lagen om goed te dekken. Als u ervoor kiest om de coating door een vakman te laten aanbrengen, kunt u rekenen op een prijs van ongeveer 45 euro per m².

Voor grotere daken, waarvoor speciale apparatuur of veel werk nodig is, kunnen de prijzen oplopen tot € 50 per vierkante meter. Uiteindelijk zullen de kosten voor het aanbrengen van een dakcoating afhangen van de specifieke situatie en vereisten van uw project. Het kiezen voor een gekleurde dakcoating kunnen soms de prijzen iets naar boven trekken. Donkere kleuren hebben voor- en nadelen. Dakcoating kosten kunnen tegenover de klassieke roofing werken veel voordeliger zijn. Kosten liggen veel lager en je maakt van je vuil dak een mooi dak die waterdicht is.

Belangerijke stap is het aanbrengen van de coating met een geschikte apparatuur. Als de coating verneveld is zal dit ook wel gerold worden. Dit geld ook voor bitumen dak en ook voor een dak met asbest bekleding. Op deze manier is uw dak bedekt met een dikke laag bescherming. Dakcoating percies opmaat ! Voor metalen daken wordt er niet gerold maar enkel gespoten. Dakcoating prijs kan je makkelijk bekomen via de contact formulier.  Coaten van een dak is veel goedkoper tegenover het volledig opgooien van het dak. Voordat het dak een renovatie beurt krijgt is het zeker aangeraden om het te bespreken dat het eventueel kan gebeuren met een coating.

 

Welke soorten daken zijn geschikt?

Als het gaat om daken, zijn er verschillende soorten dakbedekking die kunnen worden gebruikt. Dakpannen zijn een type dakbedekking en ze bieden veel bescherming tegen de elementen. Dakcoating is een andere optie en het kan een bestaand dak een extra laag bescherming tegen het weer geven. Bitumen is ook een populaire optie omdat het zeer duurzaam en waterdicht is. Afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest, moet u uw dak regelmatig reinigen en coaten om de integriteit ervan jarenlang te behouden.

Door uw dak regelmatig te reinigen en te coaten kunt u het beschermen tegen schade door zon, wind, regen, sneeuw en andere omgevingsfactoren. Bovendien, als u op zoek bent naar extra bescherming tegen de elementen, kunt u overwegen te investeren in een gespecialiseerde dak coating product om verdere bescherming van uw dak te bieden. Met het juiste type dakbedekking, reiniging en onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw dak gedurende zijn hele levensduur sterk en veilig blijft. Coaten van het dak is zowel voor platte – hellende – leien dak – metalen – zinken en roofing daken.

De geschikte coating van daken worden door onze specialisten en door de fabrikant bepaald. Met de juiste product zal uw dak weer 20 jaar verder kunnen. Voor een dakcoating plaatsen is ASW Benelux de beste en voordeligste oplossing!  Dak laten coaten is bij ASW Benelux geen zorg meer.

 

Waarom een dakcoating aanbrengen?

Het aanbrengen van een dakcoating is een uitstekende manier om uw dak te beschermen en de levensduur ervan te verlengen. Dakcoatings zijn ontworpen om daken in goede conditie te houden en te voorkomen dat ze door slechte weersomstandigheden verslechteren. Het aanbrengen van een dakcoating zorgt voor een beschermingslaag voor uw dakpannen en leien, die door mossen en algen kunnen worden aangetast of zelfs kunnen barsten door extreme weersomstandigheden. Het aanbrengen van dakcoating verbetert niet alleen het uiterlijk van uw dak, maar werkt ook als een schild tegen UV-stralen, die verbleking kunnen veroorzaken.

Bovendien verhoogt een dakcoating de energie-efficiëntie, waardoor u geld bespaart op uw energierekening. Bovendien helpt het om warmteverlies tijdens de koude wintermaanden te beperken en biedt het isolatie tegen warmtewinst tijdens warme zomermaanden. Kortom, het aanbrengen van een dakcoating is een betaalbare manier om de levensduur van uw dak te verlengen en tegelijkertijd geld te besparen en de negatieve invloed van weersomstandigheden op de buitenkant van uw huis te verminderen. Coaten van uw dak zal alleen maar voordelen bieden. Met het coaten van daken zal uw dak er weer als nieuw uitzien. Ook kwalitatief zal het als nieuw worden.

Gratis offerteaanvraag dakcoating via ASW Benelux

Als u op zoek bent om uw dak te laten coaten, dan moet u zeker een gratis offerte van ASW Benelux overwegen. ASW Benelux is een van de toonaangevende aanbieders van dakcoating diensten in Nederland, en ze bieden een breed scala aan opties voor elk type dak. Met hun hulp kunt u er zeker van zijn dat uw huis goed beschermd is tegen weersschade en aantasting door ouderdom. Ze bieden ook oplossingen op maat, zodat uw dakcoating is afgestemd op uw behoeften. Met hun ervaren team kunt u erop vertrouwen dat uw dak goed en professioneel wordt gecoat met kwaliteitsproducten die ontworpen zijn om jaren mee te gaan. Of u nu een volledige dakcoating nodig heeft of alleen spotrepair, ASW Benelux kan u de perfecte oplossing bieden.

Contacteer ons vandaag nog voor een gratis offerteaanvraag en begin met het beschermen van uw dak! Dakcoating precies opmaat, deze coating beschermt niet dak alleen maar ook uw spaarcenten.