Graffiti verwijderen: prijzen en methodes

 

Technieken: graffiti laten verwijderen

Bij het verwijderen van graffiti is het belangrijk te bepalen welke verwijderingsmethode het beste bij de situatie past. Er moet rekening worden gehouden met het type gevel, de ondergrond en de hoeveelheid graffiti die op het oppervlak is gespoten bij de beslissing hoe voorzichtig te werk te gaan. Reiniging met water onder hoge druk is een goede optie voor buitenoppervlakken zoals baksteen, beton of stucwerkmuren waarop graffiti kan zijn aangebracht. Druk en temperatuur van water wordt aangepast voor geen of weinig beschadiging te hebben. Voor andere oppervlakken zoals metaal of glas is chemische reiniging (met stoom) meestal de beste optie. Zandstralen wordt het meest gebruikt om graffiti te verwijderen van harde oppervlakken zoals metaal en beton. Het is belangrijk op te merken dat deze methode met uiterste voorzichtigheid moet worden gebruikt, omdat het de ondergrond kan beschadigen als het niet correct wordt gedaan.

Bij het verwijderen is inzicht in de beste techniek voor elke situatie essentieel voor een succesvolle verwijdering. Door rekening te houden met het oppervlak en het type graffiti kunt u bepalen welke methode het beste werkt om de graffiti effectief te verwijderen met een minimaal risico op schade. Harde materialen kunnen kunnen met en stoomreiniger gereinigd worden. Met de juiste straalmiddel kan je ook gladde oppervlakken stralen. Dit is dan met de juiste straal techniek om geen schade te hebben. Is de graffiti in meerdere lagen aangebracht is zandstralen de beste optie (eest stoom en dan stralen).

Graffiti gratis laten verwijderen wordt door de stad ook wel gedaan. Maar dan mag je wel zeker zijn van een harde aanpak. Met schade en schaduw resten. Elk ondergrond heeft vooraf een kleine test nodig om zeker te zijn. Kleinste foutje kan je gevel onherstelbaar beschadigen. Met de juiste kennis van producten en ervaring is dit geen uitdaging.

Bent u ook slachtoffer geworden van graffiti vandalisme? Vraag gerust een gratis en vrijblijvend offertes

 

Graffiti verwijderen: 4 opties

 

1) Gevel reinigen met stoom

Stoomreiniging van de gevel is een effectieve manier om vuil en andere vervuiling van het oppervlak van het gebouw te verwijderen. Door gebruik te maken van stoom op hoge temperatuur wordt het vuil weggeblazen zonder de ondergrond te beschadigen. Dit type gevelreiniging met stoom is een geweldige optie voor degenen die agressieve chemische reinigingsmiddelen of schurende borstels willen vermijden die de gevel mogelijk kunnen beschadigen. Bij een gevel gespoten met bitum, of lakken is stoomreinigen niet altijd voldoende. Dit systeem is zeker goed als uw ondergrond is behandeld tegen graffiti. Een gevel aangebracht met anti graffiti coating zal altijd makkelijk te verwijderen zijn. Stoomreiniging kan zelfs de moeilijk bereikbare plaatsen aan de buitenkant van een gebouw bereiken en is ook een milieu verantwoorde keuze omdat er geen extra chemicaliën of water gebruikt hoeven te worden. Bovendien is deze reinigingsmethode vaak minder duur dan meer traditionele methoden zoals hogedrukreiniging. Met stoomreiniging kunt u uw gevel er fris en nieuw laten uitzien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over mogelijke schade of extra kosten. Stoomcleanen is een goede optie voor glas, kunstof en gladde type ondergrond. Dikke verflagen kunnen best eerst gereinigd worden met stoom om de verf op te lossen. Kans op beschadiging is dan ook veel minder. Met de juiste product en stoom zal jouw muur er als nieuw uit zien. Via onze contact furmulier kan uw een professionele graffiti verwijderaar vragen. Graffiti weghalen is geen uitdaging voor ASW Benelux.

 

2) Chemische reinigen gevel

Chemische reiniging van gevels is een geweldige manier om baksteen, stucwerk of andere oppervlakken hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Hierbij wordt een combinatie van chemische reinigingsmiddelen en schoonmaakmiddelen met heet water gebruikt om vuil, vet, graffiti en andere verontreinigingen te verwijderen. De eerste stap bij chemische reiniging is het droog reinigen van de gevel met een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Vervolgens kan de chemische reiniger worden aangebracht met een lagedrukspuit of -roller. Warm water kan worden gebruikt om hardnekkig vuil af te breken. Nadat de chemicaliën hun werk hebben gedaan, moeten ze grondig worden afgespoeld met koud water voordat ze met een zachte doek worden afgenomen. Als dit goed gebeurt, kan de gevel in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld en zijn alle sporen van vuil, vet en graffiti verdwenen. Chemische reiniging is een effectieve methode om ongewenste aanslag van uw gevel te verwijderen zonder dat u uw toevlucht hoeft te nemen tot hardere methoden zoals powerwash of zandstralen.

Bij deze techniek wordt water gebruikt om goed na te spoelen. Verflaag wordt sneller (oplost tijd) door de product en vervolgens afgespoeld met stoom of hogedrukreiniger. Zoals de ouderwetse methode (terpentine). Hardnekkige graffiti is best te verwijderen met stoom of zandstralen. Met deze methode is het ook aangeraden om maximaal 3 maal de chemisch product te herhalen.

Met de juiste zorg en onderhoud kan uw gevel er altijd op zijn best uitzien!

 

3) Zandstralen van de gevel ( perslucht )

Zandstralen is een krachtige en effectieve manier om de buitengevel van een gebouw te reinigen. Dit gebeurt door het aanbrengen van lucht onder hoge druk en het stralen van kleine zanddeeltjes of andere materialen op het oppervlak om vuil, verf, roest en ander vuil te verwijderen. Dit proces wordt gewoonlijk gevolgd door stoomreiniging of chemische reiniging om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt verwijderd. Zandstralen kan worden toegepast op vele soorten oppervlakken zoals baksteen, beton, asfalt, hout, steen en metaal. Het proces kan ook helpen bij het herstel van oppervlakken die zijn beschadigd door verwering of graffiti.

Zandstralen maakt een diepe reiniging mogelijk zonder het oppervlak te beschadigen en kan worden toegepast op zowel grote als kleine structuren. Het moet echter met zorg worden uitgevoerd omdat het schade kan veroorzaken als het niet goed wordt gedaan. Deze kunstvorm is soms enkel met een zandstraal systeem te verwijderen. Omdat de druk achter de straal groot is zal het ook alles verwijderen. In het algemeen gebruikt men zandstralen op veel ondergronden zoals beton en steen.

Dringende verwijderingen zijn ook makkelijk te verwijderen omdat men grote oppervlaktes snel kan stralen. Een schoonmaakbedrijf die gespecialiseerd is voor zulke verwijderingen heeft er geen moeite mee. Er zijn wel detail waar men rekening moet houden zoals straal niet te groot, verkeerde korrel grote, teveel druk. Wel belangrijk dat de druk achter de ondergrond het aan kan of niet. Met een kleine staal kan dit uitgetest worden.

 

4) Graffiti verwijderaar

Graffiti remover voor alle oppervlakken is een veelzijdig product waarmee graffiti van diverse ondergronden kan worden verwijderd. Het is geschikt voor zowel gladde en ruwe oppervlakken, als metaal. Deze graffiti remover verwijdert alle soorten graffiti, waaronder spuitverf, markers, inkt en olie. Het heeft ook een biologische en biologisch afbreekbare formule, waardoor het milieuvriendelijk en veilig te gebruiken is in elke omgeving. Bovendien is deze graffiti verwijderaar gemakkelijk aan te brengen en laat geen residu achter. Het verwijdert snel graffiti zonder de onderliggende ondergrond te beschadigen of zichtbare sporen achter te laten. Dankzij het zachte maar effectieve karakter kan deze graffiti verwijderaar (tricks) op verschillende oppervlakken worden gebruikt met geweldige resultaten. Wel zien dat er vooraf een test wordt uitgevoerd. Vb bakpoeder, geschilderde ondergronden en kunststof vraag wat meer aandacht.

Best pas komen reinigen wanneer je zeker bent van de ondergrond en product. Gebruik vb ook niet direct op de ondergrond een oplosmiddel zoals thinner of aceton. Kan de ondergrond zeer snel aantasten zonder je het weet. Als je een gevel of muur kan overschilderen is dit ook wel een optie. Wenst u advies of een offerte? Kan je een simpele mail sturen naar onze info mailbox of telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Nabehandeling: anti-graffiti coating

Nabehandeling, of anti-graffiti coating, is een semi-permanente coating die op gevels wordt aangebracht nadat graffiti is verwijderd. Deze nabehandeling helpt de gevel te beschermen tegen toekomstig vandalisme en vergemakkelijkt het verwijderen van graffiti als dat toch gebeurt. Nadat de graffiti is verwijderd, wordt de permanente anti-graffiti coating aangebracht op het oppervlak van het gebouw. Deze semi-permanente coating voorkomt dat toekomstige graffiti aan de gevel blijft kleven en maakt het gemakkelijker om eventuele nieuwe graffiti te verwijderen. De coating biedt ook bescherming tegen UV-stralen en andere omgevingselementen die de gevel van een gebouw na verloop van tijd kunnen aantasten. Met een anti-graffiti coating zijn gebouwen beter beschermd tegen toekomstige schade door graffiti en hebben ze minder onderhoud nodig. Bespaar op onnodige kosten.

 

Wat kost graffiti verwijderen per m2?

Graffiti verwijderen kan een kostbare aangelegenheid zijn. De prijs voor het verwijderen van graffiti per m2 hangt af van het soort oppervlak dat wordt behandeld, de complexiteit van de klus en of er aanvullende diensten nodig zijn voor een volledige verwijdering. In het algemeen kunnen de kosten voor het verwijderen van graffiti variëren van € 50 tot € 200 per m2, afhankelijk van deze factoren. Terwijl sommige materialen meer kosten dan andere en gespecialiseerde schoonmaakmiddelen vereisen, kunnen andere materialen eenvoudiger te reinigen zijn met standaard gereedschap en apparatuur. In ieder geval is het belangrijk om een professional te raadplegen zodat deze de complexiteit van de klus kan beoordelen en een nauwkeurige schatting kan geven van wat het zal kosten om de graffiti te verwijderen.

 

Ontvang offerte voor graffiti verwijdering bij ASW Benelux

Bij ASW Benelux, specialist anti graffiti, verzorgen wij offertes voor het verwijderen van graffiti. Wij zijn gespecialiseerd in gevelreiniging en hebben een zeer ervaren en gespecialiseerde gevelreiniger in ons team. Om een offerte te ontvangen kunt u onderstaand formulier invullen. Wij zullen binnen twee werkdagen reageren om u een nauwkeurige offerte te geven. U kunt maximaal drie offertes ontvangen voor dezelfde klus, dus bewaar ze allemaal en vergelijk ze. Onze diensten zijn gegarandeerd van de hoogste kwaliteit en we streven naar klanttevredenheid bij elk project dat we aannemen. Met onze betaalbare prijzen, uitstekende service en deskundig personeel, kunt u er zeker van zijn dat uw woning er op zijn best uitziet als ons werk klaar is!

 

Welke methode kies ik bij welke ondergrond?

 

1) Graffiti verwijderen van baksteen

Graffiti verwijderen van baksteen is een belangrijke taak om de schoonheid en integriteit van een pand te behouden. Graffiti op baksteen kan moeilijk te verwijderen zijn, omdat het een delicate aanpak vereist om het materiaal eronder niet te beschadigen. Afhankelijk van het type graffiti kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals chemische middelen, stoomreiniging, hogedrukreiniging of zelfs zandstralen. In sommige gevallen kan het nodig zijn gespecialiseerde materialen te gebruiken, zoals een gumpasta of oplosmiddel. Het is belangrijk op te merken dat men bij het verwijderen van graffiti van baksteen altijd voorzichtig moet zijn en indien nodig professionele hulp moet inroepen. Zo wordt de graffiti verwijderd zonder verdere schade of verkleuring van het oppervlak van de baksteen te veroorzaken.

 

2) Graffiti verwijderen van baksteen

Graffiti verwijderen van baksteen kan een lastige klus zijn en vergt meer inspanning dan het verwijderen van graffiti van andere oppervlakken. De eerste stap is om met water en een borstel de graffiti voorzichtig van de baksteen te schrobben. Werkt dit niet, dan is het tijd om een commerciële graffitiverwijderaar of verfafbijtmiddel te proberen. Zorg ervoor dat u er een kiest die specifiek vermeldt dat het op baksteen kan worden gebruikt. Laat het product enkele minuten inwerken voordat u met een harde borstel de graffiti verwijdert. Spoel ten slotte af met schoon water en herhaal indien nodig tot alle sporen van de graffiti zijn verdwenen.

 

3) Graffiti verwijderen van metaal

Graffiti verwijderen van metalen oppervlakken kan moeilijk zijn, maar het is mogelijk met de juiste hulpmiddelen en technieken. Verschillende oplosmiddelen en reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt om graffiti van metalen oppervlakken te verwijderen. In sommige gevallen kunnen mechanische reinigingsmethoden zoals zandstralen of machinaal wassen noodzakelijk zijn. Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen voor het type metaal dat wordt gereinigd en het type graffiti dat moet worden verwijderd. Zodra de graffiti is verwijderd, moet een beschermende coating worden aangebracht om toekomstige schade of verkleuring te voorkomen.

 

4) Graffiti verwijderen beton

Graffiti verwijderen van beton is geen gemakkelijke taak. Afhankelijk van het type verf dat is gebruikt, de tijd dat het is aangebracht en het oppervlak waarop het zich bevindt, zijn er verschillende methoden om graffiti van beton te verwijderen. Enkele methoden zijn hogedrukreiniging, chemische reinigingsmiddelen en zandstralen. Wassen onder druk is vaak de meest effectieve manier om graffiti van betonnen oppervlakken te verwijderen, omdat het water onder hoge druk wordt gebruikt om verf of resten los te maken en te verwijderen. Chemische reinigingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt, maar ze vereisen een zorgvuldige behandeling en moeten worden afgestemd op het type verf dat werd gebruikt om ze effectief te laten zijn. Zandstralen is een andere optie die goed kan werken voor graffiti verwijdering op beton, maar deze methode mag alleen worden uitgevoerd door een opgeleide professional als het kan schade veroorzaken indien niet correct gedaan.

 

5) Graffiti van glas, natuursteen verwijderen

Graffiti van glas en natuursteen verwijderen kan moeilijk zijn. Glas is bijzonder kwetsbaar voor graffiti, omdat het rechtstreeks in het oppervlak kan worden geëtst of met een scherp voorwerp kan worden bekrast. Ook in natuursteen kan graffiti zijn geëtst. In beide gevallen moet zorgvuldig worden schoongemaakt om de graffiti te verwijderen zonder het onderliggende materiaal te beschadigen. Er zijn verschillende methoden om graffiti van glazen en natuurstenen oppervlakken te verwijderen, waaronder chemische reinigingsmiddelen, schurend schrobben en gespecialiseerde hogedrukreinigers. Chemische reinigingsmiddelen zijn vaak effectief, maar moeten met voorzichtigheid worden gebruikt; zij kunnen bij verkeerd gebruik verkleuring van het onderliggende materiaal veroorzaken. Schrobben kan ook effectief zijn bij het verwijderen van graffiti, maar mag alleen worden gebruikt op harde oppervlakken zoals graniet of marmer die niet snel krassen. Hogedrukreinigers zijn speciaal ontworpen voor het reinigen van oppervlakken zoals glas en steen en kunnen door hun hoge druk betere resultaten opleveren dan andere methoden.

 

6) Graffiti van plastic verwijderen

Graffiti verwijderen van plastic kan een moeilijk proces zijn. Het oppervlak van plastic is vaak vrij poreus, wat betekent dat het de verf of inkt die bij graffiti wordt gebruikt kan absorberen. Dit maakt het moeilijker te verwijderen, omdat de graffiti in het materiaal kan zijn gesijpeld. Om te beginnen is het belangrijk een graffitiverwijderaar te gebruiken die speciaal voor kunststoffen is bedoeld. Dit is zachter voor het oppervlak en helpt verdere schade te voorkomen. U kunt ook een plastic scheermesje gebruiken om de zichtbare graffiti voorzichtig weg te schrapen zonder het oppervlak van het plastic zelf te beschadigen. Het is ook mogelijk om alcohol of nagellakremover te gebruiken op sommige soorten plastic, hoewel dit met voorzichtigheid moet gebeuren, omdat deze chemicaliën schade kunnen veroorzaken als ze verkeerd worden gebruikt.

 

Hoe voorkom je graffiti?

Graffiti is een veel voorkomend probleem in veel steden, maar er zijn manieren om het te voorkomen. Een preventieve aanpak kan graffiti minimaliseren en het gebied minder aantrekkelijk maken voor vandalen. Eén manier om graffiti te voorkomen is de lokale gemeenschap te betrekken bij de preventie ervan. Buurtbewoners kunnen worden aangemoedigd om eventuele graffiti incidenten te melden en op te treden als ogen op straat om vandalen te ontmoedigen hun buurt te bekladden. Een andere manier is het aanbrengen van anti-graffiti coatings of films op muren en andere oppervlakken die kwetsbaar zijn voor vandalisme. Deze coatings maken het voor graffitischrijvers moeilijker om oppervlakken te bekladden en kunnen indien nodig gemakkelijk worden verwijderd. Ten slotte kan meer verlichting in een gebied ook graffiti helpen voorkomen, omdat het voor taggers moeilijker wordt om ongezien te werken. Al deze maatregelen kunnen helpen de hoeveelheid graffiti in een gebied te verminderen, waardoor een schonere en veiligere omgeving voor iedereen ontstaat.